f e r d
23.12.08, 03:25
Acer 5520G laptopumda vista'yı kaldırıp xp'yi kurdum ama beklediğim performansı alamadığım için tekrar vista'ya dönmek istiyorum ama recovery dvd'lerini yazmadığım için normal yollarla vista'yı tekrar yükleyemiyorum ve vista'yı kaldırdığım için Alt+F10 fonksiyonu da işe yaramıyor tabi..Yapmak istediğim şey xp'de başlangıç ayarlarına (boot.ini dosyasına) vista recovery'nin bulunduğu dizini eklemek ve o başlangıç seçeneğini kullanarak vistayı yüklemek, ama bir türlü recovery seçeneğini boot.ini dosyasına eklemeyi beceremedim..Ama başka bir yoldan vista recovery'yi çalıştırmayı başardım, beklenildiği gibi c'ye formatını attı ve bilgisayarı yeniden başlattı ama boş bi siyah ekranda kaldı yani vista'yı yüklemeye başlayamadı..Sonradan öğrendiğim bi bilgiye göre de vista'yı kaldırıp xp'yi kurduğumda c sürücüsünde silinmemesi gereken dosyaların silinmiş ve bu yüzden recovery yarım kalmış, yani formatı attıktan sonra vista'yı yüklemeye başlayamamış..
Yani sizden ilk istediğim şey;
Xp'de boot.ini dosyasına vista recovery seçeneğinin nasıl ekleneceği..
ikincisi de;
Vista'yı yükleyebilmek için c sürücüsünde bulunması gereken dosyaları nerden temin edebilceğim..
Ayrıca bi program yardımıyla recovery'nin bulunduğu sürücüye ulaşabiliyorum,yani recovery dvd'lerini oluşturabilceğim bir yol gösterebilirseniz oda işime yarar..
Yada benim becerebilceğim farklı bir çözümünüz varsa onuda öğrenebilirim..
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler..
Yani sizden ilk istediğim şey;
Xp'de boot.ini dosyasına vista recovery seçeneğinin nasıl ekleneceği..
ikincisi de;
Vista'yı yükleyebilmek için c sürücüsünde bulunması gereken dosyaları nerden temin edebilceğim..
Ayrıca bi program yardımıyla recovery'nin bulunduğu sürücüye ulaşabiliyorum,yani recovery dvd'lerini oluşturabilceğim bir yol gösterebilirseniz oda işime yarar..
Yada benim becerebilceğim farklı bir çözümünüz varsa onuda öğrenebilirim..
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler..